cafe oscar set udefra

Området

Café Oscar

Vores omgivelser

Hos Café Oscar føler vi os meget priviligerede af vores omgivelser. Området omkring caféen er bedre kendt som den gamle Frederiksstad, et område fyldt med historie og kendte vartegn for København. Det betyder at stemningen er helt unik, ikke kun når du sidder på Caféen, men også når du går rundt i området. Hos Café Oscar opfordrer vi til at man kommer forbi og nyder området, og de mange oplevelser det har at byde på. Derfor har vi valgt at beskrive et par af disse nedenfor på siden – og når I alligevel er i området, så kig endelig forbi til en lækker frokost eller en hyggelig middag.

Amalienborg

Amalienborg, har været de danske regenters residens i København siden 1794. Amalienborg er enestående, både arkitektonisk og symbolsk. Den nye bydel Frederiksstaden, blev anlagt som en hyldest til det Oldenborgske kongehus’ i 300-års jubilæum i 1748. Fire store adelspalæer blev opført omkring en ottekantet plads med Salys rytterstatue af Kong Frederik d. 5., placeret der hvor bydelens akser, Amaliegade og Frederiksgade, skærer hinanden.

Læs mere

Marmorkirken

Frederikskirken, blev indviet i Københavni 1894. Dog blev den allerede grundlagt i 1749, da Kong Frederik 5. lod Frederiksstaden med Amalienborg anlægge.

Den runde kirke med den mægtige kuppel (30 m i indre diameter) er opført i Nybarok stil med romerske forbilleder. Den er omgivet af statuer af personer fra Bibelen og den danske og internationale kirkehistorie.

Kirken har den første syvarmede lysestage af guld i en dansk kirke,skænket N.F.S. Grundtvig ved hans 50-års-præstejubilæum i 1861.

Læs mere

Den Russiske kirke

Den Russiske Kirke, Aleksander Nevskij Kirken. Blev indviet i København i 1883 under overværelse af kejser Aleksander 3. og kejserinde Dagmar. Kirken er opført i historicistisk russisk stil af Albert Jensen efter tegninger af den russiske arkitekt David Grimm (1823-98). Facaden mod Bredgade krones af tre forgyldte løgkupler, hvis indre er udsmykket af russiske kunstnere.

Læs mere

Amaliehaven

Amaliehaven er et haveanlæg i København der er anlagt 1983 på den tidligere Larsens Plads ved Amalienborg Slot. Haven er tegnet af den belgiske havearkitekt Jean Delogne og udsmykket med skulpturer af italieneren Arnaldo Pomodoro.

Amaliehaven, der indgår i Amalienborgs aksefaste anlæg, er bekostet af A. P. Møller-fonden som en gave til staten og Københavns Kommune.

Læs mere

Følg med på Instagram